Kérjen ajánlatot!
Mobil: +36 30 424 6225 email:nagy.zsolt(kukac)machinator.hu

Stíluskalauz

Toszkán stílus otthonodban

A toszkán dekoráció és részletei Olaszországból, Toszkánia területének jegyeiből ihletődött. A színek gazdagsága jellemzi, melyek a föld árnyalatait és a természet sötétebb tónusait kedvelik. Manapság egyre keresettebb a toszkáni villák és parasztházak régies stílusa. Strukturált falak, köves padlózat és tetőcserép az eredeti olasz tradíció valódiságát tükrözik. Íme néhány ötlet, ha toszkáni hatású változtatásokat szeretnél otthonodba. Az eredeti, hagyományos toszkán házak falai mészkőből és homokkőből készültek. Hogy hasonló hatást érj el, használj gipszet és műmárványt. A falaknak réginek, az idő által koptatottnak kell tűnniük. Márvány, kő és vidékies cserép anyagok jellemzőek a toszkán házak belső világára. A padlózat is elhasználtnak, azonban tartósnak és szépnek hat. Ezt próbáld elérni. Használj terrakottát vagy macskakövet az udvaron és a folyosókon és bátran invitáld be vendégeidet. A toszkán padló olyannak látszik, amelyik évek múltán is fennmarad a többi generáció számára. Használj a természet ihlette színeket: sötét narancssárga, aranysárga, barna. Hallottál már a toszkán vörösről? Ez a rozsdás szín a vörös és a barna, valamint az olívazöld színek keveréke. Válassz ilyen árnyalatú bútorokat, festményeket, függönyöket és ágyneműt.

Nyitott polcokat és mediterrán jellegű tartókat használj a konyhai kellékek számára. A toszkán tradíció szerint a család a konyhában gyűlt össze és főzött kiadós ebédeket az egész család részére. A helyiség közepére próbálj meg elhelyezni egy hatalmas fából készült asztalt és egészítsd ki természetes anyagokból készült kellékekkel. A fürdőben vasrudak, ólom tartozékok és faldíszek adják meg a vidékies hangulat részleteit. Használj hatalmas, vas- vagy fakeretes tükröket, hogy megőrizd ezt a témát egész otthonodban. Mély fürdőkádak és természetes kő és cserép tusolófülkék valódi olasz kényeztetést nyújtanak. A toszkán dekorációk közkedvelt elemei a sablon segítségével, illetve kézzel festett motívumok. Levelek, szőlő és egyéb effektusok festése még a legegyszerűbb, legunalmasabb bútort is életre keltheti. Ha szívesen átalakítanád a megunt bútorokat, akár magad is nekiláthatsz, hiszen számos kellék kapható hozzá a hobbi és kézműves üzletekben. Használj olaszos sablonokat a fabútorokon és a toszkán hangulat azonnal beköltözik otthonodba.

A toszkán díszítés relaxáló hatású és felidézi a régi olasz stílust és hagyományokat. Az otthonod is hasonló hangulatot kaphat ezekkel az egyszerű részletekkel!Szakértőnk

Koch Noémi Mária

A lakberendezés területén tevékenykedik, több mint egy évtizede: számos magánlakás, üzlet, kereskedelmi szálláshely megalkotásában volt már része; mindig a megrendelők legnagyobb megelégedettségére. A legtöbb munkája Debrecenhez kötődik, de dolgozott már a fővárosban, Siófokon, sőt, külföldön: Romániában, Szlovákiában, Svájcban, Ausztriában vagy épp Belgiumban. Munkáiban a művészi önmegvalósítás helyett, a megrendelői igények maradéktalan kielégítésére, az élhető, a praktikus, az otthonos környezet kialakítására fekteti a hangsúlyt, mindig törekedve arra, hogy a végtermék stílusos, a külső szemlélőnek is vonzó, és megismételhetetlenül egyedi legyen.


Scroll to Top