fejléc
referenciákEnteriőr

Legújabb munkánk

Nem először kellett a székhelyünktől több száz kilométerre lévő ingatlan belsőépítészeti munkáit megterveznünk, kiviteleztetnünk; de először fordult elő, hogy a lakáskulcsokat átvéve, abszolut önállóan kellett végigvinni a komplett kivitelezést. A Siófoki üdülő-lakás tulajdonosaival úgy állapodtunk meg, hogy csak akkor jönnek átvenni a kész művet, amikor már a hangulatfények is helyükön vannak. A számítógépes belsőépítészeti-tértervezés, a 3D-s látványterv segített abban, hogy bemutathassuk elképzeléseinket a belsőépítészeti kialakítást illetően, bevontuk őket az anyagválasztás részleteibe, de a kivitelezés folyamától, annak feszültségétől sikerült teljesen megóvnunk megrendelőinket.
Szerkezetkészen vettük át a lakást, igaz a szerelvényezések, a burkolatok és az alapfestés is készen volt. Meghatároztuk a funkciókat, kialakítottuk az igények szerinti elrendezést.A nappali a konyhával közös, szűkös téren osztozott, ezért a konyhában étkező asztalt nem helyezhettünk el, csak a teraszon. De ott egy igazán fantasztikusat!
Ellenben törekedtünk arra, hogy egy gyors étkezésnek a lakásbelsőben is legyen helye, így a befordított tárolók tetejét pultnak alakítottuk ki. Mivel a térformálás általunk igen kedvelt eleme az anyagok összekötő elemként való használata, ezért a belsőépítészeti kialakításnál a munkapult és étkezőpult anyagát felfuttattuk az oldalfalra, és onnan az álmennyezetre, ugyanezt a tv-fal mögött-felett is megismételtük. Ezekre az álmennyezetekre helyeztük a világítótesteket, melyek magas fényű fekete talpa különösen jól mutatott a magas fényű fekete dekorlapon. Az optikai tértágítás másik fontos eszközét, a magas fényű bútorlapok igénybevételét az egész lakásban használtuk, a lányszobában csakúgy, mint a hálószobában. Míg az előzőt a lendület, dinamizmus, élénk karakteres elrendezés, az utóbbit hűvös elegancia, letisztult luxus jellemzi. Mindkét szobát egyedi tervezésű bútorokkal, háttámlákkal, rafinált tárolókkal, megtévesztő részletekkel varázsoltuk valódi méretüknél tágasabbá. Szívesen használunk akár tükröt is a kis alapterületű lakásokba is, itt is minden helyiségbe jutott egy-kettő, ha másképp nem, akkor dekor-mozaikba rejtve, vagy a bútorlapok élzáróin, jótékony játékukkal optikailag nagyították a teret.

Így történhetett, hogy amikor megérkeztek megrendelőink, majd szállingóztak a kíváncsi barátok is (mert hamar híre ment a házban, milyen különleges lett az eredmény), mindenkinek jutott hely is, és látnivaló is, s közben senkinek sem jutott eszébe, hogy mindezt alig hatvan négyzetméteren hoztuk létre, hála a fenti belsőépítészeti megoldásoknak.


További referenciáink


A teljesség ígénye nélkül igyekeztünk csokorba szedni egy-két jellemző referenciánkat. Az itt bemutatott képek a debreceni Hotel Campus elnöki lakosztályáról (amely eredetileg egy vizesblokk volt), a PopArt Kávézóról (amely húsáru nagykereskedelmi raktárból lett kialakítva), a Segner Fitnessről ( egykor baba boltként funkcionált), és néhány magánlakásról mutatnak be egy-egy jellemző részletet. Ahány kép, annyi stílus és funkció: bizonyítandó, hogy a belsőépítészeti kialakításokban rejlő lehetőségeknek semmi sem szabhat határt...

Kellemes nézelődést!


visszalépés
lábléc