Kérjen ajánlatot!
Mobil: +36 30 424 6225 email:nagy.zsolt(kukac)machinator.hu

Stíluskalauz

A skandináv stílus jellemzői

A harmonikus és rendezett skandináv stílus igen kedvelt. A skandináv stílus néhány más stílussal ellentétben egyszerűen kialakítható a legtöbb hazai lakásban. A skandináv stílus jellemzői: A legfontosabb az egyszerűség, a keresetlenség, ami nem egyenlő a minimalizmussal. Vannak kultikus skandináv bútorok, melyek híres skandináv formatervezők munkái és ezek reprodukciói sok skandináv lakásban láthatók. Jellemzők a nagy ablakok, hiszen hónapokig nem, vagy csak nagyon rövid ideig süt a nap. Ezt kell kompenzálni a lakás berendezésével és színeivel. Kedveltek a természetes anyagok és az organikus formák. Fehér falak, fehér bútorok, egyszerű módon, nem új, de modern tárgyakkal berendezett helyiség. A világos, semleges színű falak remek hátteret adnak a natúr fa bútoroknak.A kandalló vagy kályha fontos kellék a skandináv lakásokban, a farakás látványa megnyugtató, otthonos hatást kelt.

A skandináv városi lakást a faanyagok bőséges használata teszi jellegzetessé. A bútorok egyszerűek, a hatás puritán, de meghitt és kényelmet ígérő. Skandináv jellegzetesség: a tört színek használata. Bézs, galambszürke és halványkék, melyek között a kevés zöld valóságos dísznek hat. Ugyancsak tipikus a világos nyír és fenyő fanem használata.Szakértőnk

Koch Noémi Mária

A lakberendezés területén tevékenykedik, több mint egy évtizede: számos magánlakás, üzlet, kereskedelmi szálláshely megalkotásában volt már része; mindig a megrendelők legnagyobb megelégedettségére. A legtöbb munkája Debrecenhez kötődik, de dolgozott már a fővárosban, Siófokon, sőt, külföldön: Romániában, Szlovákiában, Svájcban, Ausztriában vagy épp Belgiumban. Munkáiban a művészi önmegvalósítás helyett, a megrendelői igények maradéktalan kielégítésére, az élhető, a praktikus, az otthonos környezet kialakítására fekteti a hangsúlyt, mindig törekedve arra, hogy a végtermék stílusos, a külső szemlélőnek is vonzó, és megismételhetetlenül egyedi legyen.


Scroll to Top