Kérjen ajánlatot!
Mobil: +36 30 424 6225 email:nagy.zsolt(kukac)machinator.hu

Stíluskalauz

Lakás pop stílusban

A lakás átalakítás és dekorálása kreatív munkát igényel, ami színek, formák és egyfajta sajátságos dinamika együttes és egyedi ötvözetét jelenti. 2010-ban újjáélednek a régi-új irányzatok, összeállításunkba ezúttal a pop stílus nyújtott ihletet. A tömegcuccok alkalmazása helyett, merjünk bátrak lenni, romboljuk le a merev korlátokat. A pop stílus merészséget feltételez, mivel nem simul bele a sokak által alkalmazott banális használati tárgyak alkalmazásába. A változatosság kedvéért alakítsuk ki otthonunkat pop stílusban. Amikor átalakításra gondolunk, hajlamosak vagyunk azonnal új berendezési tárgyak és bútordarabok vásárlására asszociálni, miközben megfeledkezünk különböző a kellékek megfelelő társításáról.

Ha eddig tanácstalanok és bátortalanok voltuk, éppen itt az ideje, hogy egy másfajta berendezési móddal is megbarátkozzunk. Társítsunk különböző motívumokat: például virágokat csíkokkal. De ezeket ne használjuk túlzott mértékben, mivel ezzel a zsúfoltság hatását keltjük. Egyes berendezési tárgyak maradjanak a maguk módján letisztultak, egyszerűek vagy semlegesek. Válasszunk két-három színt: ezek közül az egyik mindenképpen dominánsabb legyen, aminek ajánlott meleg színárnyalatnak lennie: rózsaszín, krém, sárga, narancs vagy piros. A második szín is bátran lehet meleg árnyalatú, de a harmadiknak mindenképpen semlegesnek kell lennie. Alkalmazzunk váltakozó csíkokat: keskenyt, széleset, vízszinteset, függőlegest, mivel éppen ez a variáció adja meg a helyiség változatosságát, vidámságát és dinamikáját. Minél színesebb és minél inkább kontrasztban van egymással, annál hatásosabb.

Ne tévesszük szem elől otthonunk dinamikáját: abban az esetben, ha a helyiség nagyobb részében, több elemben is fellelhetők a virágok, csíkok vagy különböző geometriai formák, lényeges, hogy ugyanezek az elemek a szoba más kellékeiben, dekorációs elemeiben is - visszafogadtabbon ugyan - de fellelhetők legyenek.


Szakértőnk

Koch Noémi Mária

A lakberendezés területén tevékenykedik, több mint egy évtizede: számos magánlakás, üzlet, kereskedelmi szálláshely megalkotásában volt már része; mindig a megrendelők legnagyobb megelégedettségére. A legtöbb munkája Debrecenhez kötődik, de dolgozott már a fővárosban, Siófokon, sőt, külföldön: Romániában, Szlovákiában, Svájcban, Ausztriában vagy épp Belgiumban. Munkáiban a művészi önmegvalósítás helyett, a megrendelői igények maradéktalan kielégítésére, az élhető, a praktikus, az otthonos környezet kialakítására fekteti a hangsúlyt, mindig törekedve arra, hogy a végtermék stílusos, a külső szemlélőnek is vonzó, és megismételhetetlenül egyedi legyen.


Scroll to Top