fejléc
szolgáltatásaink

Valószínűleg Ön is sokszor hallotta már azt az axiómát, mely szerint az ingatlanvásárlással kapcsolatos döntéseket leginkább érzelmi alapon hozzuk meg, sokszor meglepő módon háttérbe szorítva a rációt. Ezt az ingatlaneladásban érdekelt felek, eladók, ingatlanosok nagyon gyakran ki is használják, minden eszközt megragadva a potenciális vásárlók manipulálására! Sokszor észre sem vesszük, hogyan cserkésznek be bennünket, és csak akkor szembesülünk a realitásokkal, amikor beköltözünk, amikor már véglegesen és megfordíthatatlanul lezárult az adás-vétel folyamata.

munkások munkások1 munkások2

Ingatlanjogi szaktanácsadás és vevőképviselet Természetesen vannak jó vételek, és nem minden eladó "tisztességtelen játékos"! Ingatlanvásárlás előtt azonban nem árt az óvatosság. A megvásárolni kívánt ingatlant nem csak birtokolni kell: alkalmassnak kell lennie az otthon-szerepre és természetesen az üzemeltetése is fontos feladat. Amikor egy ingatlan mellett dönt, tisztában van-e annak statikai-, gépészeti-, hőtechnikai állapotával? Utánna néz-e a vonatkozó helyi építési szabályzat és szabályozási terv előírásainak? Biztos-e abban, hogy az ingatlan nem szerepel műemléki védelem alatt? Ismeri-e a fenntartáshoz kapcsolódó rezsiköltségek mértékét? Terheli-e az ingatlant szolgalmi jog? Mit tartalmaznak a társasházi alapító okírat és a szervezeti működési szabályzat rendelkezései? E kérdések megnyugtató tisztázása nélkül az ingatlanvásárlás lutri, a későbbiekben felmerülő problémák pedig megkeseríthetik mindennapjait. Ha mellettünk dönt, Önnek valóban csak az érzelmeire kell hallgatnia, döntésének objektív támogatását, a fenti gyakorlati kérdések tisztázását elvégezzük mi, kiváló szakemberek bevonásával.
Mi van akkor, ha már túl van az ingatlanvásárláson, és a jogi- vagy műszaki-kivitelezési problémák most kerülnek felszínre? Kevesen tudják, hogy az eladó felelőssége az ingatlannal kapcsolatban, bizonyos esetekben, nem szűnik meg az adás-vétellel. A birtokbaadás előtt keletkezett kifizetlen számlák, kötelezettségvállalások (ha erről az új tulajdonost elfelejtették tájékoztatni) vagy a rejtett, és az adásvétel folyamán eltitkolt műszaki problámákért az eladó köteles helytállni! Az ilyen problémák megoldásához, szakjogász bevonásával, szintén segítségére lehetünk.
További részletek

Ingatlanvásárlási támogató szolgáltatás
Már az elején szeretnénk tisztázni, hogy nem vagyunk ingatlaniroda. Legalábbis a klasszikus értelemben nem. Nem rendelkezünk adatbázisokkal, ingatlanügynökökkel. Birtokában vagyunk azonban annak a tudásnak és kapcsolatrendszernek, amelynek segítségével felkutathatjuk az Ön számára legmegfelelőbb ingatlanokat. Megbízás esetén kollégánk felkeresi Önt és egy kötetlen beszélgetés keretében feltérképezi családja működését, a családtagok egyéniségét, az elvárásokat jövendő otthonukkal kapcsolatban. Tisztázza az anyagi lehetőségeket és nagyjából körbeírja az elérhető kínálatot. A fenti tapasztalatok birtokában keressük meg a potenciális ingatlanokat, amelyeket aztán közösen meglátogatnak. Az Ön által kiválasztott ingatlanokat jogi- és műszaki szűrésnek vetjük alá, melynek ismeretében már teljes biztonsággal megszülethet a döntés az ingatlanvásárlásról. Igény esetén az adásvétel teljes folyamatát végigkísérjük, jogilag kontrolláljuk!

Ingatlan belső átalakítási, lakberendezési tervezés Ingatlantulajdonosként gyakran szembesülünk azzal: házunk, lakásunk valahogy nem funkcionál igazi otthonként, nem megfelelőek a térkapcsolatok, nem tetszenek a minket körbevevő színek, tárgyak, bútorok, nem praktikus a konyhánk ,vagy épp a fürdőszobánk. Érlelődik bennünk a változtatás igénye. A legtöbben maguk próbálnak valamit kieszelni, változtatni, hátha... Kevesen merik szakember segítségét kérni: féltik döntésük autonómiáját, plussz költséget, technokrata irányítót vélnek látni a belsőépítészben, a lakberendezőben. Pedig ez nem így van. Ha mellettünk dönt, akkor az Akantusz Lakberendezési Stúdió mellett dönt, amely már tíz éve áll ügyfelei rendelkezésére. Több tucat megvalósult lakás, iroda, üzlethelyiség, vendéglátóhelyiség igazolja, hogy tevékenységünk ügyfélbarát és ügyfélcentrikus. Mi több, sokan megtapasztalhatták: segítségünket igénybe véve nem csak időt, hanem pénzt is spórolhatnak, hisz szaktudásunkkal, kiterjedt kereskedői és kivitelezői kapcsolatrendszerünk felhasználásával, megrendelőink összességében még a tervezési díjat is meghaladó mértékben tudtak lefaragni, az előre kalkulált költségeikből.
További részletek

Belsőépítészeti generálkivitelezés
Amennyiben a belső enteriőr megtervezését tőlünk rendeli meg, kérheti azt is, hogy az Ön által jóváhagyott tervek alapján, a komplett kivitelezést is végezzük el. Ez az USA-ban, Nyugat-Európában már jól bevált, úgynevezett kulcsos módszer. Lényegében Ön mentesül mindennemű szervezéstől, nem kell egyeztetnie a mesterekkel, nem kell anyag után szaladgálnia: egyszerűen átadja az ingatlan kulcsokat művezetőnknek, előre egyeztetett időpontban, majd a megbeszélt időpontban átveszi azokat, elkészült otthonával egyetemben. Nincs stressz, idegeskedés, lármázás...Egy komplett kivitelezés történetét elolvashatja a "referenciáink" menüpont alatt.
További részletek

Szívesen állunk rendelkezésére szolgáltatásainkkal! Várjuk megrendelésüket!


lábléc